Het certificaat van overeenstemming (CVO) is een document waaruit blijkt dat het geproduceerde type voertuig op het moment van de productie voldoet aan alle technische eisen die nodig zijn voor de Europese Type Goedkeuring. Een voertuig met een CVO is gehomologeerd voor de EU en dit certificaat is geldig in alle lidstaten van de EU. Dit betekent dat met een CVO je een auto overal in de EU kunt registreren.

Elke lidstaat van de Europese Unie is verplicht om alle voertuigen vergezeld van een CVO en een Europese Type Goedkeuring heeft, verleend door een van de EU-lidstaten (wat wordt aangeduid als de Europese homologatie), te accepteren. Het CVO document bevat voertuig identificatiegegevens (merk, type-variant-versie, Commerciële Naam, VIN), naam van de fabrikant van het voertuig, Europese Type Goedkeurnummer, voertuigspecificaties / kenmerken (afmetingen, massa’s , capaciteiten, kleur) en de officiële testresultaten van geluid, uitlaatemissies en de testen van het brandstofverbruik volgens de EU-normen.

Het CVO is een belangrijke informatie bron om de Rest-BPM van een gebruikte auto bij import te bepalen. Used Car Controller maakt het mogelijk om snel, eenvoudig en mobiel de Rest-BPM van een gebruikte auto te bepalen. Ook het genereren van een BPM Aangifte formulier is daarin volledig geïntegreerd. Wil je meer weten hoe je met Used Car Controller de Rest-BPM van een auto bepaald? Hier tref je meer informatie!